Actueel

Met de serie Core Classics worden nieuwe muziekliefhebbers naar de Doelen gelokt. Projectleider en gastheer Martin Baai wil het publiek dat nog nooit een avond live symfonische muziek heeft beleefd, graag een
intense luisterervaring bieden. Daarbij put hij uit zijn eigen muzikale reiservaring: van Radio Rijnmond tot het Rotterdams Philharmonisch.

Corinna Niemeyer is op 25 september gekozen tot nieuwe assistent-dirigent. De meerderheid van de musici kozen afgelopen Corinna Niemeyer uit een groot aantal aanmeldingen. In deze rol zal zij ook concerten dirigeren, te beginnen met het familieconcert Piccolo en Saxo (4+) op 9 december 2018. Om Corinna Niemeyer beter te leren kennen, stelden we haar vier vragen.

Van 22 oktober t/m 26 oktober 2018 gaan wij voor de eerste keer met onze nieuwe chef-dirigent Lahav Shani op tournee door Europa. Volg deze tourblog en beleef deze bijzondere tournee met ons mee.

Concert

De Duitse componist en dirigent Matthias Pintscher (1971) maakt zijn debuut bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij dirigeert de Nederlandse première van zijn eigen shirim voor bariton en orkest naast Le chant du rossignol van Stravinsky en De wonderbaarlijke mandarijn van Bartók: ‘Een kleurrijk programma, waarin het draait om verlangen, verleiding, afwijzing en dood.’

Evenement

Wat een binnenkomer! Lahav Shani begint als chef-dirigent van ons orkest en neemt Daniel Barenboim mee als solist. ‘Een van de grootste musici van deze tijd’, noemt de Guardian deze legendarische pianist, die vijftig jaar geleden voor het laatst in de Doelen speelde. ‘Zijn magistrale Beethoven is niet te missen.’ 

Nieuws

De Luisterstoel staat momenteel op de Erasmus Universiteit. Niet alleen selecteerden we werken speciaal voor studenten, sinds deze week zit er ook een voor de universiteit gemaakte podcast in over een van de geselecteerde werken in: Stravinsky's De Vuurvogel.

Gergiev Festival - Valery Gergiev (c) Hans van der Woerd
Evenement

Dertig jaar geleden kwam Valery Gergiev voor het eerst naar Rotterdam. Het jubileum van de maestro in Rotterdam wordt feestelijk gevierd tijdens de 23ste editie van het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival. 

Tournees

Van 22 augustus t/m 2 september 2018 reizen wij voor de laatste keer met Yannick Nézet-Séguin als chef-dirigent langs de prestigieuze zomerfestivals en imposante concertzalen in Europa.

Al honderd jaar zijn wij het orkest van Rotterdam. Omdat nog niet iedereen ons kent, zetten we vanaf maart 2018 grote luisterstoelen neer op prominente plekken in Rotterdam. Neem plaats in de Luisterstoel en geniet van onze muziek.

Pagina's