Actueel

Daniel Barenboim
Evenement

Wat een binnenkomer! Lahav Shani begint als chef-dirigent van ons orkest en neemt Daniel Barenboim mee als solist. ‘Een van de grootste musici van deze tijd’, noemt de Guardian deze legendarische pianist, die vijftig jaar geleden voor het laatst in de Doelen speelde. ‘Zijn magistrale Beethoven is niet te missen.’ 

Gergiev Festival - Valery Gergiev (c) Hans van der Woerd
Evenement

Dertig jaar geleden kwam Valery Gergiev voor het eerst naar Rotterdam. Het jubileum van de maestro in Rotterdam wordt feestelijk gevierd tijdens de 23ste editie van het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival. 

Tournees

Van 22 augustus t/m 2 september 2018 reizen wij voor de laatste keer met Yannick Nézet-Séguin als chef-dirigent langs de prestigieuze zomerfestivals en imposante concertzalen in Europa.

Al honderd jaar zijn wij het orkest van Rotterdam. Omdat nog niet iedereen ons kent, zetten we vanaf maart 2018 grote luisterstoelen neer op prominente plekken in Rotterdam. Neem plaats in de Luisterstoel en geniet van onze muziek.

Hoe leer je iets? Door het zelf te doen, natuurlijk! En dat is precies de gedachte waarop Mission Symphonic is gebasseerd. Drieduizend kinderen ervaren op dit moment zelf klassieke muziek door actief mee te doen aan tien klassieke meesterwerken.

Met Yannick Nézet-Séguin voor de laatste keer als chef-dirigent en met prima donna assoluta Joyce DiDonato als soliste vierden we onze honderdste verjaardag. De pers bejubelde de concerten en gaf unaniem 5 sterren.

Misschien heeft u hem al ergens zien staan? Onze Luisterstoel! In die stoel kunt u plaatsnemen, kennismaken met ons en genieten van prachtige symfonische muziek uit het repertoire van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Lees hier meer over de muziek in de Luisterstoel.

Concert

​Op basis van zijn Conductus (2015) schreef Willem Jeths Conductus – Constructio: een tweedelig werk over de vernietiging en wederopbouw van Rotterdam. In aanloop naar de première bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest op 18 mei belden we met de componist.

Houtblazers als zangers, strijkers met een superieur legato en veel verve van het hele collectief: onze voorjaarstournee langs de grote Europese muziekmetropolen leverde een reeks prachtige recensies op.

Trompettist Simon Wierenga speelt al sinds 1994 bij het orkest. Voor het komend seizoen heeft hij een kamermuziekprogramma samengesteld voor louter koperblazers. Een uitdaging voor de orkestleden, een verrassing voor de bezoekers. In dit interview vertelt hij alles over het idee achter 100% koper.

Geen enkel ander land ter wereld is zo dol op één muziekstuk als Nederland op Bachs Matthäus Passion. Elk jaar wonen tienduizenden Nederlanders in de weken voor ­Pasen een van de ruim 500 uitvoeringen van Bachs muziek bij. Test uw kennis over de jaarlijkse Passie der Passies: doe de Matthäus-quiz.

Pagina's